Bruttolønsordning

Bruttolønsordning, lønomlægning eller fleksibel lønpakke. Kært barn har mange navne. Alle tre begreber dækker over en ordning, som tilbyder medarbejderne fleksibilitet til at betale udgiften til personalegoder over deres bruttoløn. De fleste af Benifys kunder tilbyder allerede lønomlægning gennem deres medarbejderportal. Se, hvordan vi kan hjælpe dig med at styrke dit employer brand!
Download whitepaper om Bruttolønsordninger

Hvad er fordelene ved at tilbyde lønomlægningsgoder?

Lønomlægningsgoder indebærer en række fordele for både arbejdsgiver og medarbejdere.
En oplagt fordel er, at det ikke indebærer nogen ekstraomkostninger eller benefit management for din virksomhed. Du mister dermed intet på det.

Samtidig giver det medarbejderen mulighed for at få adgang til dyrere produkter til en meget lavere pris. De kan for eksempel få adgang til en lang række serviceydelser såsom sundhedsydelser, offentlig transport og forsikringer og få trukket omkostningerne direkte fra deres bruttoløn. Dette resulterer i en lavere skattepligtig indkomst for medarbejderen, så der betales en lavere indkomstskat af månedslønnen.

For mange medarbejdere bidrager lønomlægningsgoder til at skabe en sundere balance mellem arbejds- og privatliv samt en større påskønnelse af arbejdsgiveren. Ved at tilbyde dine medarbejdere en oplagt økonomisk fordel og adgang til deres fortrukne løngode øger du medarbejdernes engagement og motivation i arbejdet. Af samme årsag er ordningen med til at styrke arbejdsgiverens employer brand og bidrage til at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

Hvad skal dine medarbejdere overveje, inden de vælger lønomlægningsgoder?

Lønomlægningsgoder indebærer en lang række fordele, men også faktorer, som medarbejderne skal være opmærksomme på. Det er vigtigt, at du som arbejdsgiver hjælper dine medarbejdere med at sætte sig ind i disse. En lønomlægning påvirker altid medarbejderens nettoløn, men kan i nogle situationer også have en skattemæssig indvirkning. Det skyldes, at medarbejderen beskattes af bruttolønnen, men også af det specifikke personalegode, som medarbejderen vælger via ordningen.

Det er vigtigt, at dine medarbejdere forstår alle økonomiske og lønningsmæssige konsekvenser fuldt ud, inden de vælger et bruttolønsgode. Hos Benify sætter vi en ære i at gøre arbejdsgivere i stand til selv at skræddersy deres udbud af personalegoder på baggrund af løn, pension og lokale skatteregler for deres medarbejdere.

Hvad sker der når lønomlægningsgodet udløber?

Når lønomlægningsgodet udløber, afhænger forløbet af, hvad medarbejderens ordning indeholder. Omfatter ordningen løbende ydelser, fx et DSB Erhvervskort, massageordning eller mobilabonnement, udløber godet efter 12 måneder, medmindre medarbejderen genvælger det i portalen.

Har medarbejderen derimod købt et fysisk gode over deres bruttoløn, såsom en mobiltelefon, kan dette frikøbes, når det udløber, eller hvis medarbejderens ansættelse ophører. Benify hjælper din virksomhed med at håndtere frikøbsprocessen, så du ikke behøver at bekymre dig om den.

Hold dig opdateret

I vores vidensbank, HR Indsigt, kan du lære mere om administration af medarbejderfordele, HR-teknologi, medarbejderengagement og  effektiv kommunikation med vores gratis e-bøger, whitepapers, webinarer, rapporter og meget mere.